Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سازه‌های سبک فولادی LSF که از مقاطع سرد نورد شده فولادی ساخته می‌شود در سال‌های اخیر به شکل گسترده‌ای در تولید صنعتی انواع ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی به کار می‌رود.
نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از این فناوری علاوه بر این که سرعت کار را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد، منجر به کاهش قابل توجه وزن فولاد مصرفی در سازه و در نتیجه کاهش هزینه‌ها می‌شود؛ دستاوردی که در سال‌های اخیر در جهان مورد اقبال قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار به کمک محققان اصفهانی این فناوری، برای ساخت سازه‌های تجهیزات ایستگاه‌های فوق توزیع و انتقال برق، که از بخش‌های زمان بر و مهم توسعه صنعت برق کشور به شمار می‌آید مورد توجه قرار گرفته است. بیشتر بخوانید  تحقق رویای تعامل صنعت و دانشگاه عملیاتی شدن یک طرح تحقیقاتی در صنعت برق   امین مقدس معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای اصفهان اظهار کرد: طرح تحقیقاتی"طراحی و اجرای سازه‌های تجهیزات ایستگاه‌های فوق توزیع با استفاده از سازه‌های سرد نورد شده فولادی" بر اساس تفاهم نامه بین دانشگاه اصفهان و شرکت برق منطقه‌ای اصفهان به منظور طراحی و ساخت سازه‌های تجهیزات فوق توزیع انتقال نیرو اجرا و در سال ۱۳۹۷ طرح تحقیقاتی برگزیده وزارت نیرو معرفی شد.
او افزود: به دنبال کسب نتایج موفقیت آمیز این طرح و تصویب آن در کمیته تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای اصفهان، مقرر شد سازه‌های تجهیزات ایستگاه ۶۳ به ۲۰ کیلو ولت سفید دشت با استفاده از سیستم LSF اجرا شود.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در ادامه گفت: این طرح محصول همکاری دانشگاه و صنعت است و طبق اطلاعات اولیه و نتایج استفاده از سازه‌های سبک در صنعت برق می‌توان گفت اولین بار در دنیا استفاده می‌شود و امیدواریم از این فناوری در صنعت برق کل دنیا بهره گیری شود.     کاهش ۵۰ درصدی وزن فولاد مصرفی
مهران عباسی کارشناس ارشد سازه و مجری طرح در خصوص مراحل اجرایی گفت: بعد از طراحی سازه‌ها توسط نرم افزار‌های تخصصی از جمله انسیس و در نظر گرفتن مد‌های کمانش و تنش‌های پسماند و تغییر شکل‌های اولیه در این مقاطع نقشه‌های ساخت ترسیم و برای ساخت به کارخانه ارسال می‌شوند.
او گفت: در سازه‌های معمولی از نبشی‌هایی با ضخامت شش میلیمتر و گاه هشت میلیمتر استفاده می‌شود که با طراحی جدید موفق به کاهش ضخامت تا ۲.۵ میلیمتر شدیم و همین سبب کاهش ۵۰ درصدی وزن فولاد مصرفی می‌شود.
این کارشناس ارشد سازه گفت: با استفاده از فولاد سرد نورد شده وزن سازه‌ها تا حد زیادی کاهش می‌یابد، به عنوان مثال وزن سازه معمول CT برابر ۱۳۴ کیلوگرم است که با جایگزینی فولاد سرد نورد شده، وزن آن به ۸۲ کیلوگرم کاهش پیدا می‌کند و این مقدار نشان دهنده کاهش ۳۹ درصدی فولاد مصرفی است.  
دستاوردی با قابلیت صادرات فناوری
مهران زینلیان مجری طرح و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: ۹ تیپ سازه‌ای مختلف مورد بررسی قرار گرفت و به جای استفاده از فولاد گرم نورد شده، از سازه‌های LSF استفاده شد.
او گفت: با استفاده از فولاد سرد نورد شده به صورت میانگین وزن سازه‌ها در یک پست ۶۳ به ۲۰ کیلوولت فوق توزیع، تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد که همین موضوع سبب تحول بزرگی در حمل و نصب این سازه‌ها و کاهش قابل توجه هزینه‌های تمام شده پروژه‌های صنعت برق در بخش ایستگاه‌های فوق توزیع و انتقال می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بیان کرد: این طرح با کمک جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه اصفهان به ثمر نشسته و برونداد‌های علمی خوبی در مجلات بین المللی ISI داشته و مقالاتی نیز در این خصوص به چاپ رسیده است.
زینلیان کاهش مشکلات مالی اجرای طرح‌ها را از دستاورد‌های مهم این طرح خواند و گفت: سازه‌های سرد نورد شده فولادی هم اکنون در کشور ما در بخش ساختمان به طور قابل توجهی در حال استفاده است و به این نتیجه رسیده ایم که بعد از صنتع برق این فناوری را می‌توان در سازه‌های وزارت نفت و سازه‌های صنعتی نیروگاه ها، پالایشگاه‌ها و فولاد سازی هم استفاده کرد.
او تاکید کرد: این فناوری با کمک به کاهش هزینه ها، می‌تواند برگ برنده‌ای برای وزارتخانه‌های نیرو و برق در پیروزی در مناقصات بین المللی باشد. گزارش از فاطمه پاکنژاد   انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت و دانشگاه مصرف برق سازه فولادی انتقال برق دانشگاه اصفهان شرکت برق منطقه ای اصفهان سازه های تجهیزات دانشگاه اصفهان فولاد مصرفی فوق توزیع صنعت برق سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۴۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست

ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. - اخبار بازار -

رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته 8 میلیون و 800 هزار تن محصول به مشتریان تحویل داده که از این میزان یک میلیون و 400 هزار تن روانه بازارهای صادراتی شده و رضایتمندی مشتریان داخلی و خارجی را  در پی داشته است؛ اما نکته  این است که این اتفاق در زمینه صادرات می‌توانست برای سایر شرکت‌های فولادی نیز رقم بخورد، ولی  ازآنجاکه برخی شرکت‌های فولادی نتوانستند در مقابل سهام‌داران خود در بخش سود و زیان از صادرات محصولات خود دفاع کنند، انگیزه تولید بیشتر و صادرات را از دست دادند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین گفت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت این است که در سال 1402 حجم واردات ورق فولادی افزایش چشمگیری داشت. ما در بخش واردات ورق‌های سرد، گالوانیزه و رنگی در شرایطی شاهد افزایش واردات بودیم که محدودیت‌های ارزی نیز داشتیم. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که ظرفیت‌های تولید و ضریب بهره‌برداری تولید برای ورق سرد در کشور ما 71 درصد، برای ورق گالوانیزه 42 درصد و برای ورق رنگی 28 درصد است. این امر نشان می‌دهد ما در داخل کشور امکان تولید این‌گونه محصولات را داریم؛ اما باید برای تولیدکنندگان شرایطی ایجاد کنیم که رغبت پیدا کنند تولیدات خود را روانه بازارهای داخلی و صادراتی کنند. قطعاً این حجم واردات مانعی جدی برای تسهیل امر تولید است.

وی عنوان کرد: ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد، اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. از سوی دیگر نیز باید محصولاتی را وارد کنیم که بدانیم نیاز بازار است. در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی در پروژه‌های انتقال آب شکل گرفته و تسریع شده که این پروژه‌ها نیازمند ورق گرم است.

حیدری در پایان یادآور شد: به نظر می‌رسد بهترین مسیر برای واردات این است که ما ارزی را که قرار است از بانک مرکزی صرف واردات محصولات فولادی کنیم، صرف واردات ورق گرمی بشود که قرار است در پروژه‌های انتقال آب مصرف شود. در این صورت قطعاً ظرفیت‌های فولاد مبارکه برای اینکه محصولات خود را به سایر مشتریان عرضه بکند بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ماجرای 9 نفره شدن تیم لیگ برتری با یک کارت قرمز!
  • مهمان برزیلی یک عکس تیمی در لیگ برتر (عکس)
  • تنبیه فولادی‌ها به سبک ویسی: تعطیلی نداریم!
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • تولید مقاطع فولادی استاندارد و ریل در ذوب آهن اصفهان
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست